דצמ

קבלת אזרחות ישראלית מכוח חוק השבות

Опубликовано в рубрике הגירה ועובדים זרים, מידע מקצועי.
קבלת אזרחות ישראלית מכוח חוק השבות

חוק השבות (תש"י 1950), נותן זכאות לאשרת עולה (ובהמשך קבלת אזרחות ישראלית מלאה) ליהודי, לבן/בת של יהודי, לנכד / נכדה של יהודי וכן לבן זוג של יהודי, לבן זוג של בן/בת של יהודי ולבן /בת זוג של נכד של יהודי.

ככלל, נין של יהודי אינו זכאי למעמד עולה מכוח חוק השבות (ואף לא זכאי לכאורה ל- קבלת אזרחות ישראלית מכוח חוק האזרחות), עם זאת, ככל שנכד ליהודי עולה לישראל מכוח חוק השבות (כאמור בפסקה הקודמת) ומגיע ארצה עם בנו/ בתו הקטינים (שהם נינים של יהודי למעשה), תתאפשר הסדרת מעמדו של הנין של היהודי בכפוף למספר תנאים.

חוק זה נועד לכך שלא יהיה מצב שבו יופרדו חלילה משפחות ו/או שנכד של יהודי לא יעלה ארצה וזאת בשל חוסר רצונו להיפרד מילדיו.

תנאים והדרישות לקבלת מעמד לנין של יהודי

מהם התנאים והדרישות לקבלת מעמד לנין של יהודי?

באם מדובר בנין של יהודי, המעוניין לקבל מעמד במדינת ישראל מכוח חוק השבות, עליו לעמוד במספר תנאים וקריטריונים:

  • הנין הוא קטין מתחת לגיל 18.
  • מדובר בנין של יהודי (הוריו מוכרים כזכאי שבות).

איזה מעמד יקבל הנין של היהודי על פי נוהל זה?

במידה ומבקש הבקשה, הנין של היהודי, עומד בקריטריונים המתוארים לעיל, יקבל הוא מעמד של א/5 למשך שנה, אשר תוארך למשך 3 שנים בסך הכל.

לאחר שלוש שנים, יקבל הנין מעמד של אזרח ישראלי לכל דבר ועניין במידה ויהיה מעוניין בכך.

כיצד מומלץ להגיש בקשה למשרד הפנים?

רצוי ומומלץ לפנות לפגישת ייעוץ אצל עו"ד המתמחה בדיני ההגירה בישראל בטרם הגשת בקשה על פי נוהל זה, זאת לטובת גיבוש אסטרטגיה ובדיקת זכאות בטרם הגשת הבקשה.

ראוי לציין כי מגיש בקשה אשר יידחה, יתקשה בהגשת בקשה לקבלת מעמד בעתיד.

ראה גם: אשרת עבודה לעובדים זרים | עורך דין הגירה



שאל שאלה

שם(חובה)

E-mail (חובה)

טלפון

הודעה

CNK & Co מתחייבים:
- לא להשתמש בנתונים שלך למטרות מסחריות, אלא רק כדי ליצור איתך קשר כדי לענות על השאלה.
- לא להעביר את הנתונים האישיים שלך לצד שלישי.
הזכות להשתמש בנתונים האישיים של המשתמש לניוזלטר האלקטרוני CNK & Co