קבלת אשרת סטודנט (ויזה) בישראל

קבלת אשרת סטודנט (ויזה) בישראל
5 (100%) 2 votes

עולמנו הקטן מאפשר לכל מי שחפץ בכך לרכוש השכלה מעבר לים. לא מעט תוכניות חילופי סטודנטים המוקצבות בזמן במוסדות הלימוד השונים נפוצים בעולם, כמו גם תארים מלאים ולימודים בישיבות בהם לומדים תורה. כדי להסדיר מבחינה חוקית את מעמדו של סטודנט המבקש ללמוד בישראל אך מתגורר בחו"ל, יש לקבל אשרת שהייה הנקראת ויזת סטודנט. בלעדיה לא יוכל הסטודנט להתחיל את לימודיו במוסד הלימודי הישראלי. מה היא אשרת ויזה וכיצד מגישים את הבקשה?

קבלת אשרת סטודנט בישראל

 

 אשרת סטודנט לשהייה בישראל

ויזה היא אשרת שהייה במדינה מסוימת, המקנה זכויות שהייה באותה המדינה. ישנן ויזות המיועדות לתיירים ומוגבלות בזמן, ישנן סוגי אשרות אחרות המקנות גם זכויות עבודה, תושבות קבע ועוד. כל סוג ויזה, או אשרה, מעניקה זכויות שונות הנעות בין שהיה בלבד לתקופה מוגבלת, ועד לאזרחות מלאה המאפשרת גם להצביע בבחירות לכנסת ועוד. באותו האופן, קיימת ויזת סטודנט בישראל מסוג א/2.

למי מתאימה ויזת סטודנט?

ויזת סטודנט מתאימה לתלמידי ישיבה, תלמידים בתכניות של הסוכנות היהודית או סטודנטים זרים מרחבי העולם המעוניינים ללמוד במוסד אקדמי מוכר, במסגרת תכניות ייעודיות.

מתי מגישים את הבקשה לקבלת הויזה?

ברגע שסטודנט או תלמיד ישיבה מחליט על לימודיו בישראל, הוא מחויב לדאוג לאשרת שהייה מתאימה בהתאם לזמן שהייתו בארץ ולתקופה בה הוא מתכנן לשהות בה – בטרם יגיע לישראל. יחד עם זאת, אם מדובר באזרח זר השוהה בארץ עם ויזת תייר ומעוניין להמירה בוויזת סטודנט, הוא יכול לעשות זאת במשרד הפנים.

 

כיצד מגישים את הבקשה?

בקשה לקבלת אשרת סטודנט מותנית בהצגת מסמכים שונים ומילוי טפסים על ידי נציג המוסד הלימודי או הסטודנט, אם הוא שוהה בארץ.

  1. טופס חתום של בקשה לאשרת כניסה

  2. תעודת לידה מקורית (לעיתים מספיק ההעתק)

  3. צילום דרכון זר של הסטודנט, הנמצא בתוקף לפחות ל – 6 חודשים מעבר לתקופה בה מתכנן הסטודנט לשהות בארץ.

  4. תמונת פספורט עדכנית

  5. במידה ומגיש הבקשה הוא קטין, על הוריו לחתום על מסמך המאשר את המהלך.

  6. אישור מהמוסד הלימודי על הגעת הסטודנט במסגרת הלימודים, חתום על ידי נציג המוסד.

  7. מסמך המפרט כיצד מתכנן הסטודנט לכלכל את עצמו בעת שהייתו בארץ (מלגות, תמיכה מההורים, חסכונות וכו').

האם מותר לעבוד בישראל עם ויזת סטודנט?

בהחלט לא. ויזת סטודנט מסוג א/2 היא לא רשיון עבודה, אלא אשרת שהייה ולימודים בלבד. במידה והסטודנט מעוניין לעבוד בתקופת לימודיו, עליו להצטייד בויזת עבודה מתאימה. יחד עם זאת, אם מדובר באזרח המגיע לישראל בתוקף חוקי כמו חוק השבות למטרת לימודים, הוא יכול לעבוד בישראל במשרה המאפשרת את לימודיו – וכאן הדגש חשוב, כיוון שמדובר במשרה שתאפשר לו ללמוד בריכוז המלא.

 

כתב אישום על העסקת עובד זר

כתב אישום על העסקת עובד זר

קבלת מעמד מכוח בן זוג אזרחית ישראלית

קבלת מעמד מכוח בן זוג של אזרחית ישראלית

קבלת מעמד בישראל מטעמים רפואיים

קבלת מעמד בישראל מכוח טעמים רפואיים

עורך דין דיני עבודה חיפה

עורך דין דיני עבודה חיפה

אשרת עבודה לעובדים זרים

קבלת אזרחות ישראלית מכוח חוק השבות

קבלת אזרחות ישראלית מכוח חוק השבות